Leven is bewegen!
Volg ons!
Facebooklinkedin

Zwangerfit®

ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw (en haar partner) en de pas bevallen vrouw. De cursus is erop gericht de algehele conditie, stabiliteit en spierkracht te trainen, waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt een goede conditie het herstel na de bevalling.

Tijdens de cursus ligt het accent op het (opbouwen van en) behoud van conditie, kracht, stabilisatie en coördinatie. Tevens leert u specifieke oefeningen ter voorbereiding op de bevalling. Denk hierbij aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, bekkenbodemoefeningen en tiltechnieken.
Tijdens de lessen maken we gebruik van fitness apparatuur, losse oefenmaterialen en muziek.

Al vanaf de 16e week van de zwangerschap kunnen zwangere vrouwen deelnemen aan de cursus. Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling kan er weer geoefend worden tot 9 maanden na de bevalling. De duur van deelname is afhankelijk van de behoefte van de cursist.
De cursus Zwangerfit begint altijd met een intake. Tijdens de intake worden naast het fysieke kunnen ook uw persoonlijke wensen en verwachtingen besproken.

ZwangerFit® lessen

Prepartum
Maandag: 20:00 – 21:15 uur (vestiging Fysiofit Statenkwartier: binnen training)
Dinsdag: 20:00 – 21:15 uur (vestiging hdm-Sportcentrum: ‘s winters binnen, ‘s zomers buiten training)

Postpartum
Maandag van 19.30-20.45 uur (vestiging Fysiofit Statenkwartier).

Wilt u zich opgeven of wilt u meer informatie ontvangen, mail dan naar: fysioduindigt@gmail.com.